26 de març 2006

Roca Narieda

Desde finals de la tardor passada que teníem aquesta via en projecte, després de veure que no tot el que s'havia obert a la Roca Narieda era artificial o lliure més aviat extrem i poc equipat. Finalment, aquest dissabte vam poder recòrrer la via postres de músic de la seva cara sud.

La Roca Narieda és ben visible des de la carretera d'Oliana a la Seu d'Urgell, un tall de roca molt evident que veiem a la dreta quan pugem, just després de la cua del pantà d'Oliana, entre Coll de Nargó i Organyà. Aquesta via, en canvi, puja per l'amagada cara sud, davant per davant del poblet de Canelles.

12 llargs de corda, més de 600 m de recorregut, cinquè superior obligat, assegurances que allunyen, roca de primera i adherència, moltíssima adherència. Aquesta seria una mica la descripció d'una via d'escalada dura i agradable, amb una mica de tot i un bon tip de disfrutar de la bona roca i de la solitud, i de posar a prova la tècnica i l'equilibri.

La ressenya la trobeu a:

http://www.onaclimb.com/luichy/nariedapost.htm

Tot i que molta gent dóna com a 6a les plaques de les dues primeres tirades, aquí surten cotades com a V+. Jo no hi vull dir res perquè no acabo de veure massa clara la diferència....

A la foto de dalt podem veure la primer tirada, i a la de sota, la sortida de la segona. A tota la via les assegurances són justes, però excepte alguna placa, tot és molt protegible amb tascons i friends.

En resum, un tip d'escalar com feia temps que no feiem. I el més curiós de tot, la quantitat de roca verge que hi ha a la zona, sobretot plaques molt sòlides i molt atractives.

4 comentaris:

PGB ha dit...

HOla! he seguit el teu blog ultimament i finalment m'he decidit a obrir-ne un :) una bona via la de Roca Narieda! :D a veure quan convenço als meus amics per anar a fer clàssica i no tanta esportiva ;)

Percert... pinta xulo el sector que descrius a la Cerdanya, ja informaràs! (si és que es pot :P)

Gatsaule ha dit...

Si algun dia vols sortir a fer clàssica, i creus que pots anar amb gent de tan poc nivell com jo, no dubtis a dir-m'ho, que el problema meu es trobar companys i tinc que sortir sol de tant en tant.

Anònim ha dit...

Bones gatsaule
La vía, pel que llegeixo val la pena pero...¿que tal la aproximació i descens? es complicaet o evident. Molt de temps?
No més com a referencia, ¿quant de temps veu trigar en fer la vía?

salu2
flx
http://flx.madteam.net/blog000039/

Gatsaule ha dit...

Aquesta via hauria de ser una gran clàssica, i si hi vas t'adonaràs del perquè. En uns 45' et poses a peu de via per caminets evidents i la baixada és evidentíssima, nosaltres vam trigar mitja hora del cim al cotxe. Mentre escales es veuen molt bé a la dreta els rastres del camí de baixada, que comença al segon collet que trobes baixant per la carena en direcció a l'est (dreta).

La via, tot i ser 12 llargs molt llargs (corda de 60 obligatòria) i tot i anar molt lents els dos primers, la vam resoldre en unes 6 hores.

Porta molta aigua, és cara sud i el sol hi toca tota l'estona fins a mitja tarda. Curiosament, amb tanta adherència, els bessons ens van quedar com si haguessim pujat una canal de gel amb puntes de grampons, no oblideu d'estirar-los a la tornada !!