28 de nov. 2017

Regulacions d'escalada a la serra de Busa

Arran de les reunions de regulació per nidificació al Solsonès de les activitats esportives de muntanya, amb la presència de tècnics de Medi Natural, agents rurals, propietaris de finques i escaladors de la comarca, es va arribar a un acord amb el propietari del cingle de Busa en virtut del qual hi queda prohibida l'escalada durant els mesos de desembre, gener i febrer.

 La zona afectada ocupa quasi tota la paret, entre la Comelleta (vies Sang Cheyenne i Peus Negres) i la punta de Centeugues (Esperó Nan, a sota).

 El lliure accés al cingle de Busa sud la resta de l'any depén del respecte a aquesta moratòria trimestral. Preneu-ne nota i planifiqueu les vostres escalades en aquest bonic i fràgil racó del Solsonès.

6 comentaris:

edunz ha dit...

hola Joan!
diuen diuen diuen... està bé, cada vegada s'eixample més el tram de cingle, haha. Puntualitzacions
- Era un sol propietari (en singular)
- i el que aquí es presenta com acord va ser el resultat de la discussió sense previ avís amb els dos escaladors que hi eren aquell dia - i que ho van fer de la millor de les maneres possibles - , altres havíem excusat assitència per motius de feina, xq teòricament era sobre les aus i la contraproposta dels escaladors ja estava acordada. No era una reu sobre accés al medi
- no s'ha parlat amb més escaladors, no s'ha refrendat, ni res. Coses dels procesos participatius tan participatius que s'engenguen i no saps com acaben (ben diferent quan si que se sap on acaben, n'em viscut un de ben profitós tu i jo)
- NO era sobre TOTA la sud, sino la pretensió era sobre el seu troç a st eugues
- i això de que l'èxit de tal i qual dependrà de ... patinem i no ens adonem? això no és cap solució.
Prohibir l'accés a la finca xq escalant cauen rocs i s'espanten els porcs que vull caçar tal i com es va exposar, .. no és seriós.

Sergi ha dit...

Bona nit.

Quines aus nidifiquen de desembre a febrer?
Desconec el tema però allà on hi ha regulacions temporals per nidificació no afecten precisament aquests mesos.

Darderet ha dit...

No és una regulació per nidificació. A Busa no hi ha regulació per aquest motiu perquè no hi ha rapinyaires sensibles. És una moratòria fruit d'un acord que vam arrencar del propietari de la finca del cingle de Busa durant una de les reunions amb Medi Ambient.
Els resultats dels acords és normal que no sempre satisfacin tothom, però va ser el millor que vam poder aconseguir en aquell moment els escaladors que hi vam assistir, en Lluís Parcerisa i jo mateix.
L'afirmació que no s'ha parlat amb més escaladors no és correcte, perquè jo mateix he tingut l'interès en parlar amb els més habituals de Busa i hem consensuat la difusió d'aquesta restricció trimestral. Dolorosa, però assumible.
Ja me'n feia càrrec que hi hauria polèmica, les petites renúncies sempre costen i couen.

edunz ha dit...

merci per la puntualització Ricard, el comentari que no s'ha parlat em referia a no haver tractat el tema amb prou profundiatat amb una reunió, amb assessorament també sobre els drets d'accés al medi natural, i amb suport tb de l'adminsitració que tb ens administra aquest dret.. potser hauriem de començar a canviar el xip en això i començar a demanar respecte pel col.lectiu. La resta són converses i opinions molt benvingudes, i respectables, xo no es un acord fruit d'una negociació. Només això. Ànims!

Davidmsfoto ha dit...

Durant els mesos d'hivern en els cingles com aquestos poden nidificar trencalòs, i àliga daurada, totes elles protegides, aquestes al febrer ja estan alimentant als polls, després a finals de març arriba l'Aufrany que ve d'Àfrica i comença a criar al Abril fins l'estiu...😉

joan jover ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.